Направих едно измерване на дебитомера с фиат екускан в опит да разбера за смяна ли е. При празен ход напрежението е 2.18V. При измерване по време на движение напрежението достигна 4.3V.Събирам мнения относно свалените от измерването данни.Става въпрос за 156 1,9 105коня
Известие
Collapse
No announcement yet.
Измерване на дебитомера с Фиат екускан
Collapse
X
-
Има бошовска таблица мисля някъде из нета с напрежението на отделните номера дебитомери, и съответно тва напрежение на колко въздух отговаря.......имам го и на компа си някъде, но сега не съм на него......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Добре са ти напреженията.С мултицет ще даде същите.Мерил съм ги и по двата начина еднакви са.БОШ дават че уж макса на дебитомера е 4.4578 В, което е 480 кг/ч въздух.Картата с напреженията на сензора в софта казва така : макс - 5.0 В ,което е 771 кг/ч въздух.Така че сензорът би трябвало да може да мери до 5.0 В.Разбира се с тая турбинка ГТ1544 не можеш и да си мечтаеш за дебит над 450-480 кг/ч.Сега вече колко ще е коректно измерването над тези 4.45 В ако приемем че го имаме въздуха не знам.Все пак тия от БОШ са имали нещо в предвид с тези стойности предполагам
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеИма бошовска таблица мисля някъде из нета с напрежението на отделните номера дебитомери, и съответно тва напрежение на колко въздух отговаря.......имам го и на компа си някъде, но сега не съм на него.......
Иначе преди феста правих тест само на дебитомер при максимална стойност на опресняване и моя шашкънин успя да покаже 4.8в.
Я направо да си прикача лог файла че аз доста се позачудих, то сигурно и от бош ще се учудят
п.с Иначе към колегата пуснал темата 4.3 - 4.4 в за този мотор мисля че се ядват ( без да съм експерт)Attached FilesLast edited by pr_00f; d.m.y г., 11:04.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Мерси,
хххх309 го няма за съжаление, но по спомени трябва да са доста сходни стойностите със 019Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Тва е било някакъв пик,или грешка в диагностичния софтуер/случва се нерядко/.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
На същия мотор водих около 2-3 седмици борба с дебитомера и стигнах до заключение че е нормално, след размяна на дебитомерите с колегата emzo.
Прикачам един лог как работи моя дебитомер. Същия дебитомер на колата на emzo - отчита други неща, това е интересното. Освен това ЕКУто на колата пък как ги нтерпретира е съвсем друга работа. На стилото на колегата - 4,3волта = 1060мг/и, при мен - 4,3 волта = 425мг/и. Направо бях влезнал във филм. Сменях дебитомери на порази и все ниски напрежения, ниски дебити, а колата си върви и не гори ненормално, не пуши въобще. С изключен деботомер - върви по-зле. Сожих един китайски за проба - даваше малко по-високи напрежения и малко по голям дебит отчиташе - май до 4,7-4,8 стигаше на моменти и 730мг/и. Но това не променяше по никакъв начин нито вървежа, нито горенето.
Накрая разменихме си дебитомерите на Италфеста, даже и дръпка направихме - двете коли вървят по абсолютно еднакъв начин - еднакви мотори. Алфата на втора дръпва, Стилото на трета настига - явно е от кутиите.
За мен е нормално, какво да се чопля повече. Нищо чудно бърникането в софтуера с цел ремап променя и други неща, на които се чудим като не сме наясно.Attached FilesAlfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Като ги мерите тия напрежения, предполагам обръщате внимание че в началото ниското напрежение кореспондира на малко въздух, например от 2 до 3 волта се равняват на например 100 до 200 л\ч въздух, но след 4 волта, десетата от волта само може да се отчита като 40 - 60 л\ч......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Нормално. Ако при 2.2V има 300мг то при 4.4 не са 600мг ами над 1000мг.
Аз също от началото се пробвах с един китайски и той стигаше до 650мг. Колата вървеше почти нормално, върнах го в магазина и взех някакъв Хюго след слагането на ниските закова 320мг и като я настъпих удари 1200. Това бяха и исканите стойности на ЕКУ-то
Comment
-
Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщениеНормално. Ако при 2.2V има 300мг то при 4.4 не са 600мг ами над 1000мг.
Аз също от началото се пробвах с един китайски и той стигаше до 650мг. Колата вървеше почти нормално, върнах го в магазина и взех някакъв Хюго след слагането на ниските закова 320мг и като я настъпих удари 1200. Това бяха и исканите стойности на ЕКУ-то
Е да де, ама аз пак казвам при мен какъв е парадокса - даден дебитомер на друга кола отчита 1200мг, а при мен не ще повече от 500 и нещо... Това е което ме озадачава. Същия дебитомер при Стилото вдига близо 5 волта, а на алфата не ще повече от 4,3... Колите са с еднакви мотори, еднакви турбини, вървят еднакво...
Моето обяснение е влияние от пипането за ремапа при мен, не че Стилото не е ремапнато де, ама от друг ремападжия...Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеНа същия мотор водих около 2-3 седмици борба с дебитомера и стигнах до заключение че е нормално, след размяна на дебитомерите с колегата emzo.
Прикачам един лог как работи моя дебитомер. Същия дебитомер на колата на emzo - отчита други неща, това е интересното. Освен това ЕКУто на колата пък как ги нтерпретира е съвсем друга работа. На стилото на колегата - 4,3волта = 1060мг/и, при мен - 4,3 волта = 425мг/и. Направо бях влезнал във филм. Сменях дебитомери на порази и все ниски напрежения, ниски дебити, а колата си върви и не гори ненормално, не пуши въобще. С изключен деботомер - върви по-зле. Сожих един китайски за проба - даваше малко по-високи напрежения и малко по голям дебит отчиташе - май до 4,7-4,8 стигаше на моменти и 730мг/и. Но това не променяше по никакъв начин нито вървежа, нито горенето.
Накрая разменихме си дебитомерите на Италфеста, даже и дръпка направихме - двете коли вървят по абсолютно еднакъв начин - еднакви мотори. Алфата на втора дръпва, Стилото на трета настига - явно е от кутиите.
За мен е нормално, какво да се чопля повече. Нищо чудно бърникането в софтуера с цел ремап променя и други неща, на които се чудим като не сме наясно.
Добър волтаж, а стойностите желани спрямо реалните се разминават с много!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
Comment